علل یبوست؟
عارضه ها یبوست را می شود به مادرزادی , نخستین و ثانویه تقسیم کرد . همه گیرترین مدل اول و تهدید کننده معاش نیست . همینطور میتواند براساس مجموعه سنی که زیر تأثیر خردسال ها و بزرگسالان قرار میگیرند تقسیم شود .
یبوست اول یا این که عملکردی به وسیله علامت ها مداوم بیش تر از شش ماه تعریف می شود که علت حیاتی آن نظیر دلایل جانبی دارویی یا این که بیماری طبابت مورد ای نیست . این بیماری با دل درد همراه نیست , به این ترتیب آن را از سندرم روده تحریک پذیر متفاوتی می نماید . این متداول ترین مدل یبوست است و غالباً یکسری منظوره است . در بزرگسالان , چنین عارضه ها دارای اهمیت مشتمل بر مورد ها پایین است : تعیین رژیم غذایی از قبیل فیبر غذایی کافی یا این که مصرف مایعات یا این که علل رفتاری مثل کاهش عمل بدنی . در اشخاص کهن سال , علل شایع به مصرف ناکافی فیبر در رژیم غذایی , مصرف ناکافی مایعات , کاهش عمل بدنی , دلایل جانبی داروها , کم کاری تیروئید و انسداد ناشی از سرطان کولورکتال منسوب شده است . با این حال شواهد برای حمایت از این دست اندرکاران ضعیف است .
علل ثانویه دربرگیرنده دلایل جانبی داروهایی نظیر مواد مخدر , اختلالات غدد داخل ریز و متابولیک نظیر کم کاری تیروئید و انسداد مثل سرطان روده بزرگ است . بیماری سلیاک و آلرژی به گلوتن غیر سلیاک هم ممکن است همراه با یبوست باشد . سیستوسل میتواند در فیض یبوست مزمن تولید شود .