پزشکی و سلامتی

معرفی مقالات پزشکی
چهارشنبه, ۲۶ آذر ۱۳۹۹، ۰۲:۰۰ ب.ظ

سوختگی پای نوزاد (دلایل + روش های درمان)

بسیاری از نوزادان تا 2 سالگی به دلیل تماس پوست با ادرار ، مدفوع یا پوشک نامناسب دچار سوختگی و عرق سوز شدن پا می شوند. این سوختگی که به دلیل حساس بودن پوست نازک و لطیف نوزادان رخ می دهد  و سبب بی قراری نوزاد و التهاب ، سوزش و قرمزی پوست می شود .

قرمزی و بثورات ناشی از تماس در محل هایی از بدن کودک دیده می شود که کهنه یا پوشک کودک با پوست بدن او تماس داشته است . مانند ناحیه باسن ، قسمت جلو و سطح خارجی ران ها ، ناحیه تناسلی و کشاله ران ها . همچنین برخی از مواد تحریک کننده پوست مانند انواع عطر ها ، صابون ها و مواد شوینده و لوسیون ها نیز می توانند در برخی از موارد سبب حساسیت پوستی در نوزادان شوند.

کارینو کیدز فروشگاه اینترنتی لوازم سیسمونی می باشد و یکی از بزرگترین فروشگاه های اینترنتی در زمینه خرید سیسمونی است و کیفیت تمام محصولات خود از جمله کرم های سوختگی نوزاد را تضمین می کند. همچنین دارای مجوز و نماد اعتماد الکترونیک از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت و معدن و تجارت می باشد؛ شما با خیال آسوده می توانید سفارشات خود را ثبت و در سریع ترین زمان درب منزل دریافت کنید.

علت ادرار سوختگی پای نوزادان

عوامل بسیاری سبب سوختگی پای نوزادان می شود.برخی از آن ها شامل موارد زیر است :

 

?حساسیت به پوشک

 

?حساس بودن پوست کودک به صورت ژنتیکی

 

?تعویض دیر هنگام پوشک

 

?محکم بستن پوشک

 

? آب و هوای گرم و مرطوب

 

?برخی بیماری ها مانند انواع اسهال های ویروسی

 

?دندان درآوردن

 

? استفاده از مواد شوینده قوی و ناسازگار با پوست نوزاد

 

?رژیم غذایی مادر که وارد شیر او شده و ممکن است با پوست نوزاد ناسازگار باشد .

 

?خوردن غذای جدید در کودک که سبب تغییر در ترکیبات مدفوع و اسیدی شدن آن می شود .

 

?استفاده از آنتی بیوتیک ها : زیرا این دارو ها علاوه بر باکتری های مضر باکتری های سالم را که به ازبین بردن قارچ های بدن کمک می کند از بین می برند .

 

?مدفوع اسیدی : اسید موجود در بعضی از غذا ها به ویژه میوه ها و آب میوه ها ، مدفوع نوزاد را اسیدی می کند که منجر به بثورات می شود. بهتر است برای مدتی کودک از خوردن میوه های اسیدی پرهیز کند .

برای درمان سوختگی پای نوزاد و بثورات پوستی ، ابتدا باید فهمید که منشاء آن ها چه عاملی بوده است . بدیعی است که با دانستن علت سوختگی مراحل درمان راحت تر خواهد بود .

 

انواع بثورات پوستی

1- بثورات قارچی :

این نوع بثورات در داخل پوشک نوزاد که گرم و مرطوب است رشد و تکثیر می شود و کاندیدا نام دارد و موجب قرمز شدن پوست نوزاد می شود و اگر درمان نشود موجب ایجاد تاول خواهد شد . در نوع خفیف این نوع بثورات می توان از کرم های سوختگی موجود در بازار استفاده کرد .

 

2- بثورات تماسی :

بثورات تماسی به صورت لکه ی پهن و صاف است و در قسمت پشت نوزاد و در اثر تماس با پوشک خیس ایجاد می شود و یا در اثر شستن پوشک های پارچه ای با مواد شوینده نامناسب ایجاد می شود و با استفاده از پماد های ساده قابل درمان می باشد .

 

3- بثورات باکتریایی :

بثورات باکتریایی همراه با سوزش بوده و به صورت زخم ظاهر می شوند و در برخی از موارد مایعی زرد رنگ شبیه چرک از آن خارج می شود و برای درمان آن معمولا از آنتی بیوتیک استفاده می شود .

 

4- اگزما :

اگزما با تاول های برجسته همراه است و موجب خارش و پوسته شدن ، پوست می شود و علت آن بیشتر آلرژی های غذایی و آلرژی تماسی می باشد .

 

5- سوختگی پا در اثر اسهال :

انزیم های فعال موجود در اسهال می توانند به سرعت موجب سوختگی پای نوزاد شوند . جهت جلوگیری از این نوع سوختگی باید پوشک به سرعت تعویض گردد. برخی از افراد سوختگی پای نوزاد به خاطر دندان درآوردن را به دلیل افزایش بزاق دهان و بلع آن و در نتیجه شل شدن مدفوع و بروز اسهال می دانند .

 

چگونه می توان سوختگی پای نوزاد را درمان کرد

روش های درمانی زیادی برای التیام سوختگی پای نوزادان وجود دارد ، که بر اساس نوع سوختگی و شدت آن مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از افراد درمان بر اساس طب سنتی را ترجیح می دهند و عده ای دیگر معتقد به مراجعه به پزشک یا استفاده از دارو و کرم های سوختگی هستند .

 

اما بهتر است همیشه قبل از هر گونه اقدام درمانی برای عارضه مشکوک به سوختگی و قارچ با پزشک کودک خود مشورت نمایید .

 

درمان سوختگی پای نوزاد

– خشک نگه داشتن پای نوزاد و استفاده از صابون های مخصوص کودک بدون عطر می تواند به درمان سوختگی کمک کند .

 

– باز نگه داشتن پای کودک و پوشاندن شلوار نخی برای درمان سوختگی پای کودک مناسب است .

 

– مالیدن لایه نازکی روغن زیتون و یا روغن نارگیل در محل آسیب دیده

 

– تعویض پوشک نوزاد بلافاصله پس از دفع مدفوع و ادرار

 

– خشک کردن محل سوختگی با حوله تمیز و با حرکات ضربه ای بدون مالش

 

برای خشک کردن پای نوزاد می توانید از انواع خشک کن پارچه ای نوزاد استفاده کنید.

 

خشک کن پارچه ای نوزاد


 

 

– محکم نبستن پوشک

– استفاده از پوشک های ضد حساسیت

– استفاده از کرم ها و پماد مناسب : بهتر است محصولی انتخاب کنید که حاوی زینک اکساید بوده و عاری از مواد معطر باشد . همچنین کرم های حاوی ویتامین های آ و د می تواند به روند درمان کمک کنند.

از بهترین و معروف ترین کرم های سوختگی خارجی موجود در بازار کرم سوختگی سودوکرم و موستلا می باشد. از این کرم ها هم جهت پیشگیری و هم جهت درمان سوختگی پای نوزاد نیز می توان استفاده کرد .

کرم سوختگی سودوکرم با داشتن زینک اکساید دارای اثر التیام بخشی و محافظت کنندگی پوست می باشد و بهترین پماد سوختگی پای نوزاد می باشد. همچنین به دلیل داشتن لانولین اثر نرم کنندگی نیز دارد . از این کرم جهت درمان و تسکین دهندگی زخم ها و التهابات ناشی از عرق سوختگی و ادرار سوختگی نوزادان استفاده می شود . در فرمول این کرم از مواد دفع کننده آب و رطوبت استفاده شده است تا بتواند به خوبی از پوست محافظت کند .

 

درمان سنتییا خانگی سوختگی پای نوزاد

برای درمان سوختگی پای نوزاد می توان از روش های سنتی و درمان های گیاهی استفاده کرد. و در صورت موثر واقع نشدن این روش ها به پزشک مراجعه نمود . برخی از دارو های گیاهی موثر در سوختگی پای نوراد عبارتند از :

 

– گل همیشه بهار یک گیاه عالی برای پوست های حساس است و خیلی سریع التهابات و بثورات پوستی را بهبود می بخشد.

 

– اسطوخودوس با عطری که دارد سبب آرامش پوست خواهد شد.

 

– روغن زیتون می تواند سبب نرم نگه داشتن پوست نوزاد شود .

 

درمان سوختگی پای نوزاد دختر

جهت درمان سوختگی پای نوزاد دختر باید به سرعت و پس از دیدن اولین نشانه های سوختگی اقدام کرد . زیرا نوزادان دختر معمولا پوست حساس تری نسبت به نوزادان پسر دارند . مهم ترین نکته در هنگام پماد زدن به نوزادان دختر این است که هرگز نباید چیزی وارد واژن نوزاد شود و حتما باید روی سطح پوست استعمال شود . ورود پماد به واژن ممکن است باعث ایجاد عفونت مجاری ادرارییا سایر بیماری های مربوط به دستگاه تناسلی شود . همچنین هنگام شستن نوزاد حتما باید از جلو به سمت عقب عمل شستشو را انجام داد . اگر می خواهید در مورد شستن نوزاد بیشتر بدانید مقاله آموزش شستن نوزاد و تعویض پوشک را مطالعه کنید.

 

درمان سوختگی پای نوزاد پسر

اگر نوزاد پسر باشد جهت استفاده از پماد باید ختنه شدن او را در نظر گرفت . اگر نوزاد ختنه نشده است هرگز پوست بیرونی او را دستکاری نکنید . اگر نوزاد ختنه شده است پماد را در نقاطی که سوختگی شده است به آرامی پخش کرده و از زدن پماد در نقطه مجرای ادراری او خودداری کنید .

 

جهت درمان سوختگی پای نوزادان باید این نکات را در نظر گرفت :

 

1- با مشاهده اولین نشانه های سوختگی برای درمان آن اقدام کنید .

 

2- اگر بعد از 2 الی3 روز پیشرفتی در روند درمان حاصل نشد یا هر یک از نشانه های زیر را در کودک خود مشاهد کردید ، حتما به پزشک اطفال مراجعه نمایید:

 

– اگر نوزاد تب دارد

 

– اگر بثورات به خارج از پوشک نوزاد کشیده شده است .

 

– اگر بثورات بدتر شده و یا نوزاد دچار اسهال شده است .

 

– اگر بثورات دارای تاول یا زخم چرکی باشد.

 

و در آخر شما اکنون اطلاعات کافی در مورد سوختگی پای نوزاد را کسب کرده اید و می توانید جهت پیشگیری و درمان سوختگی پای نوزاد خود اقدامات لازم را انجام دهید .

 

کرم سوختگی نوزاد هم از جمله وسایلی است که در چک لیست لوازم سیسمونی قرار دارد و قطعا هر پدر و مادرییک بار به ان نیاز پیدا می کند.

 

منبع : https://carinokids.com/%d8%b3%d9%88%d8%ae%d8%aa%da%af%db%8c-%d9%be%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%88%d8%b2%d8%a7%d8%af/

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۹/۲۶
milad gh

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی